SPU har gått samman med Kingspan. SPU Isolering AB byter namn till Kingspan Insulation AB. Läs mer >
X

Kingspan Therma isolering på låglutande tak och terrasser

Låglutande tak

Kingspan Therma isolering är tack vare sin låga värmekonduktivitet och höga tryckhållfasthet ett säkert val till låglutande tak. Tillsammans med sina utmärkta brandegenskaper och okänslighet för fukt bidrar Kingspan Therma isoleringen till att byggnaden får en konstruktion som består från år till år.

I Kingspan Therma's Takplaneringsinstruktioner för låglutande tak presenteras de allmänna principerna för planering och hantering av Kingspan Therma isolering på låglutande tak. Anvisningarna omfattar även standard konstruktionsdetaljer och utlåtanden och godkännanden från VTT, SP och SINTEF. Med hjälp av planeringsinstruktionerna är det nu ännu enklare att planera förmånliga och tekniskt fungerande konstruktioner för låglutande tak.

Mera information om låglutande och omvända tak hittar ni i vårt detaljbibliotek med standarddetaljer.Ta även en titt på våra lösningar för industri- och affärslokaler och för offentligt byggande!

För ytterligare frågor är ni välkomna att skicka en fråga till oss genom att fylla i vårt kontaktformulär eller höra av er till vår tekniska support.

Fallbyggnadskilar och motfallskilar

Till terrasser och övriga tak kan vi tillverka kilar för valfri lutning. Kilarna tillverkas utan ytskikt och finns från en minsta tjocklek på 20 mm och upp till 200 mm. Kilarna är normalt 600x2400 mm stora med lutning i en riktning, i 600 mm ledden. Skall kilarna monteras i varmasfalt görs de i storlek 600x1200 mm och även dessa kan ha fallet i en riktning.

Kingspan Therma isolering och brand

Kingspan Insulation har genom åren utfört en mängd tester för att påvisa hur Kingspan Therma isoleringen beter sig i händelse av brand. När Kingspan Therma isoleringen utsätts för brand så förkolnar den och hindrar på så sätt branden från att spridas. Vi har BROOF (t2) tester gjorda med de flesta på marknaden förekommande taktätskikt.

Videoklippet visar vad som händer med en Kingspan Therma skiva när den obelagda ytan antänds med en kraftig gaslåga

 

På det här videoklippet listar vi några av alla fördelar med att använda Kingspan Therma på tak jämfört med andra isoleringsmaterial. Sedan visar vi med ett enkelt test vad som händer om yttertaket utsätts för brand. Ett enkelt test som med all önskvärd tydlighet visar att branden inte sprids längs takytan eller i isoleringsskiktet.

Kingspan Therma isolering på takterrasser och Gröna tak

På takterrasser och under gröna tak (sedumtak) vill man ofta lägga isoleringen i varmasfalt. För dessa applikatíoner har vi tagit fram SPU B. Detta är en PIR isolering med en typ av bitumenmatta på båda sidor. Med Kingspan Therma monterat i varmasfalt får man en trygg lösning som tål att belastas, är okänslig för fukt och framför allt en effektiv värmeisolering.